Health Boost Traject

Samen als een team werken aan een duurzame oplossing bij 'vage' klachten (zoals bijv. dunne mest, parasieten, jeuk of mentale problemen).

Waarom een holistische aanpak werkt

Holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat staat voor ‘geheel’

Paarden op een 'holistische' manier van klachten af helpen. Dat klinkt voor sommigen misschien een beetje gek of zweverig, maar is ontzettend logisch aangezien het gehele lichaam met elkaar verbonden is. Een gezond paard begint bij gezonde darmen en gezonde darmen zijn weer de basis voor het goed functioneren van andere organen. Het is daardoor niet voldoende om enkel de (uiterlijke) symptomen te bestrijden.

Het behandelen op een holistische manier betekent zodoende dat er met een brede blik wordt gekeken naar de klachten, om deze vervolgens bij de kern aan te pakken en dus niét alleen de symptomen (tijdelijk) op te lossen. We gaan kijken naar het huidige voerbeleid, de gezondheid van de darmen, lever en nieren, het gehele (stress)management rondom het paard en uiteraard de huid(problematiek).

Bij deze holistische aanpak worden verschillende therapieën gecombineerd. Hoofdzakelijk Cranio Sacraal therapie en Guasha therapie, waarover je verderop meer kunt lezen. Daarnaast is het kritisch bekijken van voeding en management een belangrijk onderdeel van deze behandeling.


Neem contact op

Waarom zou deze behandeling nu wel werken na alles wat je hebt geprobeerd?

Omdat we de klachten deze keer vanaf de kern gaan aanpakken. Voeding is hierbij vrijwel altijd het belangrijkste sleutelwoord. Wil je je paard écht helpen, wees dan bereid om (indien nodig) aanpassingen te maken in het (ruw)voer dat je paard krijgt.

Het is daarnaast belangrijk dat we je paard de tijd geven om alle veranderingen te integreren. We zetten een genezingsproces in gang en dat heeft tijd nodig. Tijdens dit genezingsproces ondersteun ik je paard bij het afvoeren van de afvalstoffen en het versterken van het immuunsysteem om de klachten blijvend aan te pakken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

We beginnen met een behandeltraject gedurende gemiddeld drie maanden zodat we de diepte in kunnen gaan en de klachten bij de kern aan kunnen pakken. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn hangt af van de aard en de duur van de klachten. Na de intake wordt een behandelplan opgesteld om hier meer inzicht in te kunnen geven.


Neem contact op

FAQ

Als je paard buiten mijn werkgebied staat zijn er alsnog een aantal opties om toch samen aan de slag te gaan. Neem hiervoor contact op met contact@depaardentherapeut.nl om te kijken naar de mogelijkheden.

Mijn werkgebied is 45 min enkele reis vanaf Rotterdam (3068TK).

Een behandeling is niet mogelijk bij de volgende contra-indacties:

Breuken, koorts, ontstekingen, open wonden, koliek, einschuss, bloedingen, nierfalen, acute luchtwegproblemen, acute hoefbevangenheid, paarden die medicijnen gebruiken voor acute aandoeningen (metacam, corticosteroïden etc.), bij dracht of een veulen aan de voet.

Ja. Hiervoor zijn wel wat aangepaste regels van kracht:

1) Onze afspraak kan enkel doorgaan wanneer er toestemming is van de staleigenaar om mensen van buitenaf op het terrein te laten.

2) Ben je als eigenaar ziek of heb je enige verkoudheidsklachten: laat het weten, dan stellen we de behandeling uit. Of we bekijken de mogelijkheden om iemand anders, zonder klachten, bij de behandeling aanwezig te laten zijn.

3) Mocht ik zelf klachten krijgen dan neem ik contact op en stellen we de behandeling uit.

4) Ik zal mijn handen ontsmetten voordat ik het paard of het touw aanraak en vraag dat ook aan jou als eigenaar: voordat je het halster om doet graag de handen ontsmetten.

5) We houden 1,5 meter afstand tussen eigenaar en therapeut. Ik behandel het paard zodoende op stal, of op de poetsplaats. De eigenaar kan vanaf een afstandje kijken. Niet meer dan één eigenaar/verzorger aanwezig tijdens de behandeling.


Tarieven en wat je daarvoor kan verwachten

Verslag

Health Boost Traject gedurende drie maanden: €269,- exclusief reiskosten*

 • Drie combi behandelingen (Guasha Therapie & Cranio Sacraal Therapie) op locatie over een periode van gemiddeld drie maanden om het paard te helpen bij de afvoer van afvalstoffen en om het immuunsysteem te boosten.
 • Een duidelijke analyse van alle voedingsmiddelen die je op dit moment geeft, zodat je zelf ook begrijpt wat (in de toekomst) wel en niet geschikt is voor je paard.
 • Een op maat gemaakt behandelplan betreffende het voerbeleid en management.
 • Inzetten van essentiële oliën ter ondersteuning tijdens de behandelingen.
 • Verslag met protocol en toelichting van de behandeling en de adviezen (zie voorbeeld).
 • Tussentijds de mogelijkheid om vragen te stellen en evt het behandelplan bij te sturen via Whatsapp of E-mail.


Mini behandeltraject gedurende één maand: €119,- exclusief reiskosten*

 • Één combi behandeling (Guasha Therapie & Cranio Sacraal Therapie) op locatie om het paard te helpen bij de afvoer van afvalstoffen en om het immuunsysteem te boosten.
 • Een duidelijke analyse van alle voedingsmiddelen die je op dit moment geeft, zodat je zelf ook begrijpt wat (in de toekomst) wel en niet geschikt is voor je paard.
 • Een op maat gemaakt behandelplan betreffende het voerbeleid en management.
 • Inzetten van essentiële oliën ter ondersteuning tijdens de behandeling.
 • Verslag met protocol en toelichting van de behandeling en de adviezen (zie voorbeeld).
 • Tussentijds de mogelijkheid om vragen te stellen en evt het behandelplan bij te sturen via Whatsapp of E-mail.


Losse vervolgbehandeling: €90,- exclusief reiskosten*

 • Enkel te boeken als opvolging na één van bovenstaande behandeltrajecten.


*De prijs voor geadviseerde voeding / supplementen is afhankelijk van de leverancier en is niet bij de prijs inbegrepen.de

 

Boek hieronder een gratis intakegesprek