Help, mijn paard heeft jeuk!

Samen pakken we de oorzaak van de jeuk aan!

Waarom een holistische aanpak bij jeuk werkt

Holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat staat voor ‘geheel’

Paarden op een 'holistische' manier van de jeuk af helpen. Dat klinkt voor sommigen misschien een beetje gek of zweverig, maar is ontzettend logisch aangezien het gehele lichaam met elkaar verbonden is. Een gezond paard begint bij gezonde darmen en gezonde darmen zijn weer de basis voor het goed functioneren van andere organen. Het is daardoor vaak niet voldoende om enkel de huid aan te pakken wanneer je jeuk blijvend op wil lossen.

Het behandelen van de jeuk op een holistische manier betekent zodoende dat er met een brede blik wordt gekeken naar de jeukklachten, om deze vervolgens bij de kern aan te pakken en dus niét alleen de symptomen (tijdelijk) op te lossen. We gaan kijken naar de het huidige voerbeleid, de gezondheid van de darmen, lever en nieren, het gehele (stress)management rondom het paard en uiteraard de huid(problematiek).

Bij deze holistische aanpak worden verschillende therapieën gecombineerd. Hoofdzakelijk Cranio Sacraal therapie en Guasha therapie, waarover je verderop meer kunt lezen. Daarnaast is het kritisch bekijken van voeding en management een belangrijk onderdeel van deze behandeling.


Neem contact op

Waarom zou deze behandeling nu wel werken na alles wat je hebt geprobeerd?

Omdat we de jeuk deze keer vanaf de kern gaan aanpakken. Voeding is hierbij voor de meeste soorten jeuk een belangrijk sleutelwoord. Wil je je paard écht van de jeuk af helpen, wees dan bereid om (indien nodig) aanpassingen te maken in het (ruw)voer dat je paard krijgt.

Het is daarnaast belangrijk dat we je paard de tijd geven om alle veranderingen te integreren. We zetten een genezingsproces in gang en dat heeft tijd nodig. Tijdens dit genezingsproces ondersteun ik je paard bij het afvoeren van de afvalstoffen en het versterken van het immuunsysteem om de jeuk blijvend aan te pakken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

We beginnen met drie behandelingen binnen 12 weken zodat we de diepte in kunnen gaan en de jeuk bij de kern aan kunnen pakken. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn hangt af van de aard en de duur van de jeukklachten. Na de intake wordt een behandelplan opgesteld om hier meer inzicht in te kunnen geven.


Neem contact op
Over

Gratis Ebook

Wil je meer weten over de verschillende soorten jeuk en hoe ze kunnen ontstaan?

Schrijf je dan hier in voor de wachtlijst van het gratis 'Help, mijn paard heeft jeuk!' Ebook en ontvang hem als eerste als hij uitkomt!