Over

Mijn naam is Shelley Meeuwsen, geboren en getogen in Delft. Van origine ben ik gedragswetenschapper (Forensische Criminologie, Universiteit Leiden), maar ik ben vooral een groot dier- en natuurliefhebber. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door paarden. Ik was dan ook heel blij toen ik op 5-jarige leeftijd 'eindelijk' op paardrijles mocht bij de plaatselijke manege. Op 8-jarige leeftijd kwam mijn eerste eigen pony in mijn leven. Inmiddels zijn we, bijna 20 jaar later, nog steeds samen. Deze pony heeft mij met vallen en opstaan ontzettend veel geleerd over het houden, managen en trainen van paarden. Inmiddels is sinds augustus 2014 een Amerikaanse Appaloosa ruin aan onze kudde toegevoegd.

Als paardeneigenaar probeer ik ervoor te zorgen dat mijn paarden op alle vlakken van hun gedomesticeerde leven zo goed mogelijk worden voorzien en ondersteund. Hierbij denk ik aan de fysieke én de mentale gezondheid, omdat fysieke en mentale gezondheid heel vaak hand in hand gaan. Mijn pony is inmiddels al 25 jaar oud en met deze leeftijd komen ook wat fysieke ongemakken. Om hem zo goed mogelijk te ondersteunen kwam ik drie jaar terug in aanraking met Cranio Sacraal therapie en ik was blij verrast door de mooie resultaten. Ik leerde steeds meer over de principes achter de Cranio Sacraal therapie en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. In 2017 heb ik de stap gezet om weer de schoolbanken in te duiken en de opleiding tot Cranio Sacraal therapeut voor paarden bij Praktijk Natuurlijk te volgen. Vervolgens ben ik vol enthousiasme doorgegaan met het verdiepingsjaar waarbij Guasha therapie en voeding- en supplementenleer hebben gezorgd voor een hele waardevolle aanvulling. Ik ben na afronding van beide opleidingen zodoende ook aangesloten bij het PPN Kwaliteitsregister.
 
Het volgende avontuur staat al weer voor de deur, in september 2019 ben ik gestart met de driejarige opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde bij de Silverlinde. Ik had geen betere keuze kunnen maken en ik ben ontzettend gemotiveerd om door te blijven gaan met het vergroten van mijn kennis om zoveel mogelijk paarden te kunnen helpen.
 
In opleiding
Veterinaire Natuurgeneeskunde - Silverlinde (2019 - 2022)

Curruculum Vitae
Docent assistent PPN Paardenopleidingen (2019 - heden)
Stage TCM Equine Acupoint Therapy - Paard in Balans (2019)
Myofascial Chains, Release and Soft Tissue Techniques for Professionals - Gillian Higgins (2019)
Cranio Sacraal therapie level 2 (guasha therapie, verdieping en voeding) - Praktijk Natuurlijk (2018 - 2019)
Clinic hoeftrimmen - David Landreville (2019)
Cursus Bach Bloesem therapie - Silverlinde (2019)
Bijscholing TCM voor Cranio Sacraal therapeuten - Praktijk Natuurlijk + Paard weer in Balans (2019)
Snijzaaldag - Factulteit Diergeneeskunde (2019)
Lezing Insuline Resistentie bij paarden - Eric Laarakker (2019)
Lezing iriscopie - Annette Timmermans (2019)
Meeloopdag Holistische Dierenarts - Chantal Rijkhoff (2019)
Workshop guasha therapie (2018)
Musculoskeletal Unwinding level 1 - Holistic Horseworks (2018)
Cranio Sacraal therapie level 1 - Praktijk Natuurlijk (2017-2018)
Inzicht in hoeven + onderhoudstrimmen - Heleen Davies (2016, 2018 en 2019)
Natuurlijk bekappen - Hoefnatuurlijk (2015)
Master of Science - Universiteit Leiden (2009-2014)